• Nové skrinky pre žiakov

          • Vážení rodičia,

            naša škola získala nové skrinky vďaka finančnej podpore nášho zriaďovateľa - pána starostu Ing. Mariána Plevka.

            Nové vybavenie poskytne žiakom väčší komfort.  

            Prosíme Vás o spoluprácu pri dodržiavaní nasledujúcich pravidiel:

            1. starostlivosť o skrinky – žiaci nesmú na skrinky maľovať, lepiť nálepky či iné predmety,

            2. zodpovednosť za kľúče – v prípade straty kľúča je potrebné uhradiť náklady za jeho nové zhotovenie – 5 Eur.

            Vaša spolupráca a pochopenie nám pomôžu udržať skrinky v dobrom stave pre všetkých žiakov.

            V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať.  

          • Svetový deň Pohybom ku zdraviu

          • Dňa 10. mája, pri príležitosti Svetového dňa Pohybom ku zdraviu si žiaci na 1. stupni pripomenuli, ako je pohyb dôležitou súčasťou nášho života. V úvode boli žiaci oboznámení s významom pohybu a nasledoval beh pre zdravie v lesoparku.

          • Návšteva Banského múzea a Mincovne Kremnica

          • Žiaci 6.A a 7.A navštívili 9. mája Banské múzeum v štôlni Andrej v Kremnici. Prechádzka podzemím im umožnila zažiť atmosféru starých banských diel a oboznámiť sa s pracoviskami a prácou baníkov v minulosti i dnes. Nezvyčajný zážitok v podzemí umocnil pohľad na ligotavé zlatinky v kremennej žilke a dojem „absolútnej tmy".  

            Naše ďalšie kroky putovali do Mincovne Kremnica, založenej v roku 1328 uhorským kráľom Karolom Róbertom z Anjou, ktorá už takmer sedem storočí nepretržite vyrába minciarske produkty. Stará mincovňa dnes už nefunguje a slúži len na múzejné účely. I nám poskytli ukážky ako samotné stroje fungovali a čo sa na nich vyrábalo. V zlatom meste je však vybudovaná i nová mincovňa. Tu sa razia mince, ktoré putujú do celého sveta. Kvalitné technologické vybavenie umožňuje vyrábať i vysokokvalitné plakety, žetóny, odznaky, prívesky, známky, štítky, vyznamenania a mnohé iné produkty. 

            Po prehliadke mincovne mali naši žiaci možnosť spoznať aj centrum historického zlatého mesta, pešiu zónu a gastronómiu Kremnice.
             

             

          • Zbierka Modrý gombík

          • Milióny detí zaspávajú každý večer hladné. Vojny, klimatická kríza a prírodné katastrofy, za ktoré deti nemôžu, spôsobili, že ich taniere ostávajú prázdne. Prispením do zbierky MODRÝ GOMBÍK nám to pomôžete zmeniť.

            Tento rok sa uskutoční už 18.ročník Zbierky MODRÝ GOMBÍK, ktorá bude prebiehať aj na našej škole

            15. 5. 2024. Výnos z tohtoročnej zbierky bude venovaný deťom, ktoré žijú v humanitárnych krízach a ich životy sú ohrozené nedostatkom jedla a vody.

            Budeme veľmi radi, keď sa rozhodnete zapojiť do našej zbierky, aby každé dieťa malo detstvo, v ktorom je milované, chránené, zdravé a vzdelávané.   

          • Laki's town

          • Laki's town, divadelná inscenácia v anglicko-slovenskom prevedení nám ukázala mesto, ako ho nepoznáme. Miesta, ktoré sú na prvý pohľad nudné, odkryli svoje fantastické príbehy. Herci doslova vtiahli do deja aj našich žiakov. Popri zábave sme sa  navyše naučili niečo nové z angličtiny. 

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje